^sus



Calitatea are un nume nou! Încercați-ne!

Calitatea nu trebuie sa fie costisitoare!

Durabilitatea este o promisiune!

ZCC CT
Superaliajele rezistente la temperatură HRSAs

Superaliajele sunt metale de înaltă rezistență a căror compoziție complexă le face potrivite pentru utilizarea în aplicații la temperaturi ridicate.

Tocmai din acest motiv sunt denumite și aliaje rezistente la temperatură. Printre exemplele bine cunoscute se numără Inconel 718 și Hastelloy. Când vine vorba de superaliaje precum Inconel 718, Hastelloy și titan, este important să aveți în vedere acumularea semnificativă de căldură care apare atunci când se prelucrează aceste materiale, precum și forțele de tăiere ridicate care sunt necesare. Pe lângă aceasta, există, de asemenea, un risc crescut de incendiu la prelucrarea titanului.

Oțelul - un material clasic, extrem de versatil

Superaliajele au o rezistență la tracțiune sporită la temperaturi înalte datorită amestecului complex de elemente de bază cum ar fi fierul, nichelul, platina, cromul și cobaltul.

Este cu mult mai scump să se producă superaliaje decât să se producă oțeluri convenționale, motiv pentru care sunt utilizate în principal la aplicații speciale, extrem de solicitante, unde nu sunt disponibile alte alternative. De exemplu, acestea sunt destinate pentru motoarele cu reacție din industria aerospațială, turbinelor cu gaz din sectorul energetic și protezelor medicale.

Cele mai populare superaliaje, care impun cerințe solicitante sculele utilizate la prelucrare, includ:

Inconel 718 (2.4668): Un aliaj termorezistent din grupa ISO S care este întărit prin precipitare intermetalică și poate rezista la temperaturi de funcționare de până la 620° C. La prelucrarea Inconel 718, este important să se ia în considerare problema acumulării semnificative de căldură, motiv pentru care sunt necesare scule cu acoperiri rezistente la temperatură. Formarea bavurilor apare de obicei în timpul prelucrării.

Hastelloy C22 (2.4602): Hastelloy C22 face parte, de asemenea, din grupul de aliaje ISO S rezistente la temperatură. Datorită rezistenței sale ridicate la coroziune, este utilizat pe scară largă în industria aerospațială, chimică și petrochimică. Acest superaliaj este insensibil la multe medii corozive, cum ar fi clorul gazos sau dioxidul de clor. Problemele cheie care trebuie luate în considerare la prelucrarea materialului includ acumularea extremă de căldură, forțele mari de tăiere și formarea bavurilor.

Ti-6Al-4V (3.7165): Aliajul de titan ISO S Ti-6Al-4V conține titan, precum și aluminiu și vanadiu. Se caracterizează printr-o rezistență ridicată mecanică și o bună rezistență la coroziune. Este utilizat în industria aerospațială (palete de compresoare, carcase și șuruburi pentru motoare cu reacție) și în domeniul medical (proteze). În plus, față de o bună răcire, în timpul prelucrării trebuie să se țină cont de afinitatea chimică a aliajului de titan, de forțele mari de tăiere necesare și de formarea de bavuri.

La prelucrarea superaliajelor, cum ar fi titanul, Hastelloy sau Inconel, trebuie să se țină cont de proprietățile specifice acestora. De exemplu, compoziția aliajelor necesită forțe de tăiere ridicate și crește riscul de autodurificare. De asemenea, sunt necesare muchii de tăiere extrem de ascuțite ale sculelor. În plus, în timpul prelucrării superaliajelor se degajă o cantitate de căldură peste medie și sculele trebuie să aibă o acoperire rezistentă la temperatură.

Dacă doriți să prelucrați superaliaje cu fiabilitate și precizie de proces, ZCC-CT este, încă o dată, soluția potrivită, oferind scule pentru strunjirea, frezarea și găurirea acestor materiale solicitante.

Sursa https://www.zccct-europe.com

Căutăm distribuitori

Performanța vă este recompensată
Performanța vă este recompensată!
Aveți experiență în distribuția de scule și doriți ca munca dumneavoastră susținută să fie apreciată mai mult?


Comisionul din vânzări și zona acoperită sunt negociabile.