^sus



Calitatea are un nume nou! Încercați-ne!

Calitatea nu trebuie sa fie costisitoare!

Durabilitatea este o promisiune!

ZCC CT
Oțelul inoxidabil și provocările întâmpinate la prelucrarea acestuiaOțelul inoxidabil este oțelul caracterizat printr-o rezistență ridicată la coroziune. Această calitate îl face ideal pentru utilizarea la echipamente medicale și în industria chimică sau cea alimentară. Datorită tendinței sale de aderare la muchia așchietoare este considerat dificil de prelucrat.

Oțelul rezistent la coroziune - igienic, dar greu de prelucrat

Oțelul rezistent la coroziune este, de asemenea, cunoscut sub numele de oțel VA (Germania), Inox și oțel inoxidabil. Acesta are un conținut de cel puțin 10,5% crom. La fabricarea lui, cromul se dizolvă într-o soluție solidă austenitică sau feritică. Un exemplu de oțel rezistent la coroziune este oțelul inoxidabil austenitico-feritic. La suprafața acestuia se formează un strat pasiv de oxid de crom, extrem de subțire, dur, invizibil și capabil de a se autoreface în caz de alterare chimică sau mecanică și care îi conferă oțelului proprietatea sa unică de rezistență la coroziune. La creșterea procentului de crom în compoziție, crește și rezistența la coroziune. De asemenea, o îmbunătățire a rezistenței la coroziune poate fi obținută și prin adăugarea de nichel și molibden.

Iată câteva dintre principalele clase de oțel inoxidabil, împreună cu provocările speciale privind prelucrarea lor:

Duplex (1.4462): Duplex este un oțel crom-nichel aliat cu azot și care aparține grupului ISO M al oțelurilor inoxidabile austenitico-feritice. Acesta este utilizat pe scară largă. Are o ductibilitate mai bună decât cea a oțelului inoxidabil aliat doar cu crom. Provocările cu care ne confruntăm la prelucrarea acestui material includ un control slab al așchiilor, uzură de tip crater (chimică), fluctuații de calitate a șarjelor și dificultatea obținerii unei suprafețe prelucrate cu o rugozitate mică.

X6CrNiMoTi17-12-2 (1.4571): Acesta este un oțel inoxidabil crom-nichel austenitic din grupul de materiale ISO M. Este potrivit pentru utilizarea la temperaturi de până la 550° C. Oțelul este ușor de forjat și sudat, fiind în același timp potrivit pentru aplicații la temperatură scăzută. Este dificil de prelucrat datorită tendinței sale de a adera la tăiș (Built-Up Edge) și din cauza problemelor legate de ruperea așchiilor, calitatea slabă a suprafeței prelucrate și a uzurei de tip crater (chimic) a sculei.

X5CrNi18-10 (1.4301): Acest oțel inoxidabil crom-nichel este feritico-martensitic. Materialul este relativ moale, neferomagnetic și ușor de prelucrat. Este utilizat în mod obișnuit la echipamente medicale și în industria alimentară și cea chimică. Problemele întâmpinate la prelucrarea acestuia includ ruperea dificilă a așchiilor și fluctuațiile de calitate a șarjelor.

Datorită rezistenței și conductivității termice scăzute, oțelul rezistent la coroziune este în general mai greu de prelucrat decât alte tipuri de oțel. Unele oțeluri rezistente la coroziune au, de asemenea, tendința de a se durifica în timpul prelucrării, ceea ce face mai dificilă frezarea, găurirea și strunjirea.

Cu produsele ZCT-CT, totuși, este posibilă prelucrarea oțelurilor rezistente la coroziune. Cu siguranță veți găsi scula potrivită pentru orice material din gama largă oferită.

Căutăm distribuitori

Performanța vă este recompensată
Performanța vă este recompensată!
Aveți experiență în distribuția de scule și doriți ca munca dumneavoastră susținută să fie apreciată mai mult?


Comisionul din vânzări și zona acoperită sunt negociabile.