^susCalitatea are un nume nou! Încercați-ne!

Calitatea nu trebuie sa fie costisitoare!

Durabilitatea este o promisiune!

ZCC CT
Proprietățile aluminiului și ale altor metale neferoaseToate aliajele metalice care conțin puțin fier sau deloc, cu excepția metalelor prețioase, sunt denumite metale neferoase (NF). Acestea includ magneziu, cupru, zinc, bronz, alamă și, cel mai important, aluminiu. Metalele neferoase sunt împărțite în aliaje forjate și turnate. Primele pot fi prelucrate imediat, pe când celelalte trebuie mai întâi să fie modelate în forma dorită. Metalele neferoase - materiale adaptabile pentru diverse aplicații industriale

Unul dintre cele mai importante și mai cunoscute metale neferoase (toate aparțin grupului ISO N), este aluminiul. Este foarte popular în sectoarele aviației și auto datorită greutății sale reduse și rezistenței la coroziune. Printre cele mai frecvent utilizate aliaje ale acestuia sunt AlMgSi1, AlZn5.5MgCu și AlSi9Mg.

Fiecare dintre aliajele de aluminiu enumerate mai sus prezintă un set unic de provocări privind prelucrarea sa.

AlMgSi1: AlMgSi1, cunoscut și sub denumirea de EN AW 6082, este un aliaj de aluminiu forjat (W.-nr 3.2315). Este ușor de sudat, necesită forțe de tăiere reduse și se pretează la depuneri superficiale de înaltă calitate. După aluminiu, siliciul (Si) este a doua componentă ca mărime a aliajului și face ca acesta sa aibă niște rezistențe la tracțiune de la medii până la mari. Principalele probleme întâmpinate la prelucrare sunt tendința acestuia de a adera la unealtă, formarea de bavuri și un control slab al așchiilor.


AlZn5,5MgCu: Datorită rezistenței sale ridicate la tracțiune și faptului că este ușor de lustruit și prelucrat, acest aliaj de aluminiu turnat, cunoscut și sub denumirea de EN AW 7075, este utilizat pe scară largă în industria aerospațială, în cea a construcțiilor de mașini, precum și la fabricarea sculelor și matrițelor. Totuși, și el prezintă o tendință de a forma bavuri și de a adera la tăiș, precum și un control îngreunat al așchiilor.

AlSi9Mg: Acest material (W.-nr 3.2373), cunoscut și sub numele de EN AC-43300, este unul dintre cele mai importante aliaje turnate AlSi și care se pretează la tratamentul termic de îmbătrânire. Are o rezistență înaltă la coroziune, o rezistență ridicată la întindere după durificare și este considerat ușor de prelucrat. Este frecvent utilizat în aplicații auto. Materialul este potrivit pentru piese turnate cu forme complexe. Problema principală întâmpinată la prelucrarea AlSi9Mg este abrazivitatea acestuia, ceea ce conduce la o uzură accentuată și rapidă a sculei.

La prelucrarea metalelor neferoase - a aluminiului în particular, este important să se ia în considerare problemele specifice ale materialului. Cerințele speciale în ceea ce privește fluidul de răcire, precum și formarea bavurilor joacă, de asemenea, un rol critic. În calitate de companie internațională specializată în scule așchietoare, ZCC-CT oferă unelte de calitate și durabile pentru strunjirea, frezarea și găurirea metalelor neferoase.

Pentru uneltele recomandate vă rugăm să consultați catalogul nostru, click aici!

Căutăm distribuitori

Performanța vă este recompensată
Performanța vă este recompensată!
Aveți experiență în distribuția de scule și doriți ca munca dumneavoastră susținută să fie apreciată mai mult?


Comisionul din vânzări și zona acoperită sunt negociabile.